Biography

Christoffer Nobin är en av de mest efterfrågade svenska dirigenterna i sin generation. Han studerade till orkesterdirigent vid musikkonservatoriet i Köpenhamn (examen 2012), och studerade dessförinnan klassisk sång och komposition vid musikhögskolan i Malmö. 


Sedan sin debut med Helsingborgs symfoniorkester 2011 har han varit en flitig gäst hos så gott som samtliga symfoniorkestrar och operahus i Sverige och Danmark. 

Han har gjort skivinspelningar med bland andra Malmö Symfoniorkester, Göteborgs Symfoniker och Norrköpings symfoniorkester. 

Debuten med Helsingborgs symfoniorkester gav honom också ett 3 år långt förordnande, och han dirigerade c:a 15 konsertproduktioner i Helsingborg 2011-2014. 

Engagemang i utlandet inkluderar bland annat London Symphony Orchestra, Deutsche Kammerphilharmonie och Danmarks Radios Symfoniorkester, samt turnéer till bland annat Japan, Ungern och Tyskland. I augusti 2017 väntar den norska debuten med Kristiansand symfoniorkester. Med Deutsche Kammerphilharmonie (som anses vara en av världens främsta kammarorkestrar) har Christoffer ett särskilt varmt förhållande. Han har gjort c:a 10 produktioner med orkestern, bland annat 2 omfattande operaproduktioner och en abonnerad konsert i Berlin för Tysklands dåvarande president.

Som assistent till några av världens främsta dirigenter (bland andra Paavo Järvi och Louis Langrée) har Christoffer varit verksam vid bland annat Metropolitan Opera i New York, Großes Festspielhaus i Salzburg och Théâtre des Champs-Élysées i Paris. Christoffer har i den här rollen även medverkat vid ett flertal CD- och DVD-inspelningar. Christoffer har alltid sökt inspiration från de främsta inom sitt skrå, och har auskulterat under bland andra Claudio Abbado, Antonio Pappano, Sir Simon Rattle och Nikolaus Harnoncourt. 

Christoffer har en mycket stor bredd i sitt musicerande. Hans tyngdpunkt ligger i den klassiska orkesterrepertoaren och opera, men han arbetar också gärna med musikal, jazz, rock och pop. Han dirigerar också ofta körer, dels tillsammans med orkestrar, men även i fristående körkonserter. Han var tidigare dirigent för Lunds Akademiska Kör och har varit verksam som kormästare både på Malmö opera och på Göteborgsoperan. Christoffer arbetar också flitigt med nyskriven musik, och har uruppfört en rad verk både av symfonisk karaktär och även med ensembler som Athelas sinfonietta i Köpenhamn och KammarensembleN i Stockholm. 

Som kompositör har Christoffer bland annat skrivit tre operor och varit medkompositör till fem musikaler. Han har även arrangerat musik för samtliga större orkestrar i Sverige och en stor del av den svenska artisteliten.
Säsongen 16/17 inkluderar bland annat projekt med Göteborgs Symfoniker, Kungliga Filharmonikerna, Norrköpings Symfoniorkester, Copenhagen Philharmonic, Kristiansands Symfoniorkester, Helsingborgs Symfoniorkester, Västerås Sinfonietta, Gävle Symfoniorkester, Östgöta Blåsarsymfoniker, Odense Symfoniorkester, samt Malmö Opera, Wermland Opera och Norrlandsoperan. Dessutom utkommer två skivor där Christoffer medverkar; operan Hion om natten med Norrköpings Symfoniorkester (dirigent och kompositör) samt en ny skiva med Jojje Wadenius och Göteborgs Symfoniker (dirigent), som dessutom är nominerad till en Grammis 2017. 

Christoffer är sedan den 1 januari 2017 ny chefsdirigent och konstnärlig ledare för Östgöta Blåsarsymfoniker.

Photo Gallery
Repertoire
Audio / Video Gallery

Christoffer Nobin: Musike...

Reviews
Please contact info@crescendiartists.com for further information

Member of The International Artist

Managers' Association

Iama (www.iamaworld.com)

Member of/Associé de l'Association

Européenne des Agents

Artistiques (www.aeaa.info)